Edina
2 °C
18 °C

90 óra a szakadékban

2010.06.28. 17:56
Csaknem kilencven órát töltött mozdulatlanul egy sérült hegyikerékpáros egy szakadékban a Harz-hegységben. A férfit napokig hiába keresték, míg végül a véletlennek köszönhetően fedezték fel.

Az alsó-szászországi Schwiegershausenből származó sportoló még kedd este indult kétórás túrára, de nem érkezett haza. A rendőrség számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi balesetet szenvedett a Harz-hegységben vagy az előtte elterülő vidéken.

Óriási keresőakció vette kezdetét: több száz rendőr, tűzoltó, lovas és önkéntes segítő fésülte át az utakat, búvárok vizsgálták át a folyókat és a tavakat, egy hőkamerával felszerelt helikopter pedig a környéket pásztázta, de az eltűntnek semmi nyomát nem látták.

Végül a véletlen segített. Uwe Falkenhein, a rendőrség szóvivője szerint két kerékpáros Osterodétól keletre lassú hegyi menetben haladt, amikor lepillantottak a szakadékba és észrevették a sérültet.

A négy napja eltűnt férfi mozdulatlanul feküdt a hasán. Súlyos csonttörést szenvedett, ki volt száradva, de életben és eszméleténél volt. Kórházba szállították és megoperálták. A rendőrség információi szerint nincs életveszélyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport