Kétszázzal száguldoztak a Mecsekben

2010.07.06. 12:06
Videót készített saját száguldásáról egy motoros páros Baranya megyében, amit aztán egy videomegosztóra is feltettek. A felvételeken jól látható, hogy egyikük 180-as sebességgel, társa pedig még nála is gyorsabban haladt.

Videóval is megörökítette motoros ámokfutását Baranyában egy páros - írja a bama.hu. A két sofőr egyes részeken majdnem 200 km/h-val száguldott, és többször is balesetveszélyes helyzetet teremtettek.

A két motoros a Szekszárd-Pécs-Mohács útvonalon közlekedett. A száguldásról készített felvételt egy videómegosztó oldalra, aláfestő zenével tették fel.

Autós rekord Fejérben

300 ezer forintos bűntetésre számíthat az az autós, aki 247 km/órával közlekedett az M6-os Fejér megyei szakaszán a hétvégén - adta hírül a rendőrség.
247 km/h sebességgel még soha nem mértek be autót a rendőrök Fejér megyében. Az eddigi rekordot 2007-ben mérték, akkor egy 242-vel közlekedő autót mértek be.A felvételen látható, ahogy a motoros több autót előz meg, két esetben a záróvonalat átlépve. Egy alkalommal egy szemből jövő mentőautó elől az utolsó pillanatban tud csak lehúzódni.

A felvételt készítő motoros óráján jól látható, hogy 180 km/h-s sebességgel halad, társa pedig még gyorsabban megy el mellette.

Két éve meghalt egy motoros

2007-ben már történt egy hasonló eset Baranyában, akkor halálos áldozatot is követelt a száguldás.

A balesetet okozó motoros videóra vette frontális ütközését egy másik, vele szemben szabályosan haladó motorossal. A vétlen vezető belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó motoros is súlyosan megsérült.

Az akkor készült felvételt több tévéműsor is sugározta. A hirado.hu felvételén [1] jól látható, hogy a vezető 130-cal hajt, és  többször átlépi a zárvonalat is, majd összeütközik egy másik motorossal.

A vétlen motoros - aki belehalt a karambolba - még lámpájával is jelzett a vele szembe jövőnek, amikor az áttért az ő sávjába, ez jól látható a felvételen. A kamerás azonban a kanyarban nem tudott korrigálni, mivel éppen előzött, és már ekkor majdnem összeütközött egy másik motorossal, akit csak centikkel, legfeljebb fél méterrel került el. Ez a motoros sértetlenül megúszta az esetet.

A "kamerás" motorosnak egyébként több felvételét is megtalálták, volt olyan is köztük, amelyen 299-km-t mutatott a kilométeróra.