Két robbanás történt hajnalban Újpesten

2010.07.16. 07:54 Módosítva: 2010.07.16. 12:14
Kézigránát robbant pénteken hajnalban Budapest IV. kerületében, az egyik Závodszky Zoltán utcai panelház előtt. Detonáció történt háromnegyed órával később egy másik újpesti ház előtt is. Vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Feltehetően kézigránátot dobtak egy újpesti épület elé pénteken hajnalban.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a Závodszky Zoltán utcában, egy lépcsőház elé dobták a  kézigránátot. Két ott parkoló autó és az épület fala rongálódott meg, de senkinek sem esett baja.

A rendőrség már vizsgálja a történteket. A Független Hírügynökség információi szerint kisebb robbanás történt az újpesti Pozsonyi utcában is a reggeli órákban, az ott történtekről bővebbet még nem tudni.

Tóth Eszter, a BRFK sajtóügyeletese az Index kérdésére elmondta, hogy az első robbanás fél négykor, a második negyed ötkor történt.

Tudósítónk rengeteg repeszdarabot látott a Závodszky utcai ötemeletes, három lépcsőházas panelház előtt. A lépcsőház és az egyik garázs ablaka betört, minden csupa üvegszilánk.

A lakók idegesek és fáradtak. Többen elmondták, hogy a robbanásra ébredtek. Volt, aki azt hitte, csak mennydörgést hallott, de olyan is akadt, aki annyira megijedt, hogy leszaladt az utcára, és egy ideig nem is mert visszamenni.

Az okokról egyelőre csak találgatnak. A közeli boltban néhányan ismerni vélik a támadás célpontját, de olyan szomszéd is akadt, aki szerint szórakozásból robbantott valaki.

Az esetnek állítólag van szemtanúja, aki szerint egy sötét színű autó fékezett le a ház előtt, majd néhány másodperc múlva továbbhajtott.

Időközben a Pozsonyi utcában is befejeződött a helyszínelés.