Az elvitt autóval karambolozott a rablógyilkos

2010.07.19. 19:26 Módosítva: 2010.07.19. 19:26
Néhány óra alatt elfogták a rendőrök a hétfő reggel otthonában holtan talált soltvadkerti idős férfi gyilkosait, közölte a rendőrség.

Az emberöléssel egy soltvadkerti testvérpárt, egy 19 és egy 23 éves fiatalembert gyanúsítanak. Mindkettejüket őrizetbe vették, akárcsak az anyjukat, akit bűnrészességgel gyanúsítanak. A testvérek beismerték a tettüket.

Kihallgatásuk során kiderült: egyikük korábban dolgozott a 69 éves férfinél. A fivérek feltételezték, hogy a gazdálkodónak jelentős vagyona lehet, ezért elhatározták, hogy kirabolják.

Hétfőre virradó éjszaka a kerítésen átmászva jutottak be a portára, majd bántalmazták az ágyban fekvő házigazdát. A férfi az elsődleges szakértői vélemény szerint az így okozott súlyos sérülések miatt halt meg.

A támadók minden mozdítható értéket – egyebek mellett műszaki cikkeket, készpénzt, bankkártyákat – magukhoz véve az áldozat autójával távoztak a helyszínről.

Később az egyik testvér autózni indult, ám az 54-es úton hajnali 4 óra körül balesetet szenvedett, és könnyebben megsérült. A kocsit hátrahagyva próbálta elhagyni a helyszínt, de egy szemtanú ekkorra már jelentette az esetet a rendőrségen.

A járőrök így a közelben megtalálták a fiatalembert, akinek vallomásán keresztül fény derült az egész történetre. Ez vezette a nyomozókat az akkor már halott áldozathoz is.

A házkutatás során előkerült a rablásból származó valamennyi érték. Azt még vizsgálják, hogy a bankkártyákat használták-e az elkövetők.

Kezdeményezték a két férfit előzetes letartóztatását.