Már a front előtt is sok baleset történt

2010.07.23. 15:01 Módosítva: 2010.07.23. 16:05
Az elmúlt huszonnégy óra mérlege: négy halott, hat súlyos sérült. A hétvégén is nagy forgalom lesz, ráadásul terelések nehezítik a haladást.

Még a hétvégi csúcsforgalom előtt több súlyos baleset történt a hazai utakon.

Már három halottja van annak a karambolnak, ami csütörtökön este történt a 71-es úton Badacsonytördemicnél. A kórházban az éjszaka meghalt egy 34 éves nő, a balesetet okozó férfi könnyebb sérülésekkel megúszta.

A Bács-Kiskun megyei Érsekhalma közelében pénteken reggel egy időre teljes szélességében le kellett zárni az 54-es utat, mert árokba hajtott egy autó. A sofőrt, egy császártöltési nőt súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Nem sokkal később a Pest megyei Csobánka és Pomáz között egy motoros sérült meg súlyosan, miután egy kanyarban összeütközött egy autóval. Körmend belvárosában viszont életét vesztette egy motoros, aki egy teherautóval karambolozott még csütörtökön.

Tömeges karambol történt a 8-as főúton Somlóvásárhelynél, öt autó és két teherautó ütközött össze. Egy 55 éves férfit mentőhelikopterrel vittek kórházba, rajta kívül hárman sérültek meg könnyebben.

Összetört személyautó a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán, a Szent István híd közelében (Fotó: Donka Ferenc )
Összetört személyautó a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán, a Szent István híd közelében (Fotó: Donka Ferenc )

A 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán, a Szent István híd közelében egy fémhulladékot szállító teherautóval karambolozott egy kocsi, utóbbi sofőrje súlyosan megsérült. Mindkét jármű az árokba borult, a fémhulladék az úttestre ömlött.

Kevéssel dél előtt az M5-ös autópálya 95-ös kilométerénél, a főváros felé vezető oldalon egy francia rendszámú autó az árokba hajtott, majd visszacsapódott az úttestre. Az első információk szerint a sofőr súlyos gerincsérülést szenvedett.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy ezen a hétvégén is nagy lesz a forgalom. Lassítja a közlekedést, hogy kétszáz helyen lesz útfelújítás.

Felborult kamion a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán (Fotó: Donka Ferenc)
Felborult kamion a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszán (Fotó: Donka Ferenc)

Forgalomterelésre kell számítani az M0-ás régi szakaszán; az M1-es autópályán a 34. és a 37., az 56. és az 58., valamint a 103. és a 105. kilométer között; az M3-as 27. és 29. kilométer közötti szakaszán; az M5-ösön Budapest felé a 95. és a 91., továbbá a 114. és a 110. kilométer között; valamint az M7-esen a 15. és a 16. kilométer között.

A határátkelőhelyeken az idegenforgalmi szezon és a hazautazó vendégmunkások miatt továbbra is torlódások várhatók.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka egy hidegfront érkezik, északnyugat felől egyre többfelé - főként nyugaton és északon - várható zápor, zivatar.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport