Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Erdőtűz pusztított Franciaországban

2010.07.25. 08:32
Csaknem kétezer táborozót menekítettek ki a rendőrök és a tűzoltók Marseille közeléből, miután tűz ütött ki a francia kikötővárost övező erdőségben. A francia AFP hírügynökség jelentése szerint nem érkezett hír arról, hogy bárki megsérült volna.

A lángok több száz hektár erdőt elpusztítottak. A tűz szombaton csapott fel. Később a térségi tűzoltóság parancsnoka, Luc Jorda azt közölte, hogy sikerült megfékezni a lángok terjedését, és ellenőrzésük alatt tartják a tüzet. A parancsnok azt mondta, egy kocsi teljesen kiégett, több mint 650 tűzoltót, 75 tűzoltó kocsit, több repülőt és helikoptert vezényeltek a helyszínre.

A tűz következtében 650 hektár erdőség égett le, a Marseille-től 30 kilométerre, nyugatra lévő Carry-le-Rouet táborozó helyét teljesen kiürítették. Ez csak elővigyázatossági intézkedés volt, mert közvetlenül senkit nem fenyegetett a tűz. Herve Artero, a tábor vezetője azt mondta, a csaknem kétezer táborozó nagy többsége francia, és egytizedük külföldi turista volt. A táborozók egy részét egy gimnáziumban helyezték el.