Vádat emeltek a pécsi lövöldöző ellen

2010.08.03. 14:56 Módosítva: 2010.08.03. 15:45
Az ügyészség vádat emelt a pécsi egyetemen előző novemberben egy diákot meggyilkoló, három embert súlyosan megsebesítő lövöldöző ellen.

Vádat emelt az ügyészség az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó 2009. novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottja ellen, az ügy iratai a napokban megérkeztek a Baranya Megyei Bíróságra.

Hajdu István, a bíróság szóvivője azt mondta, hogy az ügyészség előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat G. Ákossal szemben. Az első tárgyalási nap még nincs kitűzve, várhatóan ősszel tartják majd.

G. Ákos gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án, a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

A rendőrség lezárta a büntetőeljárás nyomozati szakaszát, és az eddig keletkezett háromezer oldalas iratanyagot átadta az ügyészségnek.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy nyolcvan tanú tett vallomást, hat szakértő adott szakvéleményt, de a gyanúsított egyszer sem szólalt meg. "Még a nyomozás végén, az iratismertetésen is hallgatott, viszont kérte az összes irat másolatát" - tette hozzá.

Az elmeorvos szakértő véleménye szerint a gyógyszerészhallgató nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, de mivel személyiségének kóros elváltozása csak korlátozta, de nem akadályozta tettének reális értékelésében, büntethető. Igaz, a törvény értelmében a szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a büntetést.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport