Álpatkányirtó csapja be a somogyi vendéglátósokat

2010.08.05. 15:29
Azonnali rágcsálóirtást végezve károsítja meg a cégeket egy magát hivatalos személynek kiadó csaló, aki helyszíni szemléket tart Somogy megye éttermeiben és büféiben.

Dél-Dunántúl több településén felbukkant egy ismeretlen férfi, aki magát az állategészségügyi hatóság vagy az ÁNTSZ megbízottjának kiadva vendéglátó egységeket keresett fel.

A csaló eddig minden helyen igazolványt mutatott fel, majd a cégek dolgozóinak egészségügyi könyvét és a kártevőirtás dokumentációját kérte el. Ha ezt nem kapta meg, akkor félmilliós bírságot helyezett kilátásba, és felajánlotta az azonnali rágcsálóirtás lehetőségét. Ezért csaknem 15 ezer forintot kért, amiről még hatósági igazolást és számlát is adott. Ez utóbbin egy bányászati tevékenységre bejegyzett kft. bélyegzője szerepel.

A Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és azt kéri a vendéglátóhelyek vezetőitől, ha náluk bukkan fel ismét az illegális ellenőr, akkor azt jelezzék a hivatalnak és a rendőrségnek. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a hatóság ellenőrei mindig párban érkeznek, helyszíni bírságot nem szabnak ki,  azonnali rágcsálóirtást sem végeznek.