Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt a szauna-vb egyik döntőse

2010.08.08. 00:58 Módosítva: 2010.08.08. 01:06
Tragédiába torkollt a finnországi szauna világbajnokság: mindkét döntős kórházba került. Egyikük, az orosz Vlagyimir Ladicsenszkij életét már nem tudták megmenteni.

Halálos kimenetele lett az évente megrendezett szauna világbajnokságnak Finnországban – tudósít a BBC. Mindkét döntőbe jutott versenyző, a világbajnoki címvédő finn Timo Laukonen és kihívója, az orosz Vlagyimir Ladicsenszkij is kórházba került, ahol utóbbi elhunyt. Laukonent Lahtiban, a városi kórházban kezelik.

A két döntős, a kép baloldalán az elhunyt orosz versenyző

A Helsinkitől mintegy 140 kilométerre északra fekvő Heinolában megrendezett esemény főszervezője, Ossi Arvela, azt mondta, a versenyben minden szabályt és előírást betartottak. A versenyzőknek orvosi igazolással kellett rendelkezniük, aminek meglétét szigorúan ellenőrizték.

A helyszínen megfelelő létszámban volt ott elsősegélynyújtásra alkalmas egészségügyi személyzet, ám ők sem tudtak segíteni – jelentette be Arvela, hozzátéve: a rendőrség már vizsgálja az eset körülményeit.

K EPA20100808019

A világbajnokságot 1999 óta rendezik meg, a versenyzők feladata, hogy a 110 Celsius fokos hőmérsékletet a lehető legtovább elviseljék. A BBC szerint a baleset nyomán készült képek alapján a versenyzők minden bizonnyal súlyos égési sérüléseket szenvedtek el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport