Már mindent tűvé tettek az amerikai férfiért

2010.08.12. 19:24 Módosítva: 2010.08.12. 19:24
A rendőrség mindaddig folytatja a kutatást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál eltűnt amerikai férfi után, amíg az "célszerű és indokolt".

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az elmondta: gyakorlatilag már nincs olyan terület ebben a térségben, amelyet ne néztek volna át többször is a magyar származású amerikai férfi szombati eltűnése óta, eddig azonban a keresés eredménytelen maradt.

A katasztrófavédelmi szakemberek és speciális mentőcsoportok tagjai szerint ha a 77 éves férfi talált vizet, még van esélye a túlélésre. Mint mondták, élelem nélkül, de ivóvízzel több napig is kibírja az ember.

Csatárlánccal és csoportokban, kutyákkal is keresték az eltűntet, emellett a rendőrség elemezte az eddig begyűjtött adatokat, információkat is, de eddig nem bukkantak a férfi nyomára.

Az amerikai állampolgár a rokonait látogatta meg Magyarországon, és szombaton kora este tűnt el a Borsó-hegy lábánál, ahol a 2006. januári légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg többedmagával. A hegyről lefelé jövet azonban elakadt a terepjárójuk. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót - gyalog visszaindult a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.