Elszabadult egy metrószerelvény Londonban

2010.08.13. 16:17 Módosítva: 2010.08.13. 16:24
Egy sínkarbantartást végző műszaki szerelvény miatt egész délelőtt fennakadások voltak az egyik londoni metróvonalon. Az elszabadult kocsi tizenhárom perc alatt hat megállón haladt át, mire sikerült megállítani.

Tizenhárom percen és hat állomáson át száguldott pénteken egy műszaki feladatokat ellátó, utasok nélküli metrószerelvény Londonban. Az északi vonalon közlekedő szerelvény útjából el kellett terelni más metrókat, a kocsit végül a Warren Street megállónál állították meg.

A kocsi felett a reggeli csúcsforgalom kezdetén vesztették el az irányítást, a munkába induló embereket szállító metrókat más vonalra terelték, míg az elszabadult kocsit a Charing Cross irányába vezényelték.

Az eset miatt egész péntek délelőtt fennakadások voltak az érintett vonalon. Biztonsági okokból egyes vonalakon a metró forgalmának részleges felfüggesztésére volt szükség.

A londoni metróigazgatóság tájékoztatása szerint a műszaki feladatokat ellátó kocsi a sínek karbantartását végezte, amikor elvesztették felette az irányítást. Már vizsgálják, miként szabadulhatott el a szerelvény.

Pat Sikorski, az egyik közlekedési szakszervezet vezetője azt mondta, hogy az eset nagyon könnyen katasztrófához vezethetett volna. A BBC-nek azt mondta, hogy tudomásuk szerint éppen csak sikerült elkerülni, hogy a kocsi nekimenjen egy utasokkal teli szerelvénynek.

Londonban tizenegy metróvonalon szállítják az utasokat. Becslések szerint naponta hárommillióan utaznak a 400 kilométernyi vonalakon.