Kisétált a kórházból, egy hete nem találják

2010.08.19. 14:38
Plakátokon keresik hozzátartozói Koncz Gyulát Vácon. A nyolcvanéves férfi infúziós kezelése közben távozott a helyi kórházból, azóta a rendőrök sem találják.

Múlt szerdán látták utoljára Koncz Gyulát hozzátartozói, a férfi akkor a keringési zavarai miatt kapott infúziós kezelésen volt a váci Jávorszky Ödön Kórházban. A csütörtöki látogatás alkalmával viszont már csak személyes holmijait találták a kórteremben. Az nyolcvanéves beteg fia elmondta, hogy apja hollétéről a kórházban nem tudtak neki információt adni.

A kórház főigazgatója, Bárány Zsolt az Indexnek elmondta, hogy 80 éves betegük a szobatársa beszámolója szerint augusztus 12-én 11 és 12 óra között felöltözött, és elhagyta a kórházat. A személyzet néhány perccel később, az ebédosztásnál vette észre, hogy eltávozott, ekkor szóltak a biztonságiaknak, de ők már nem találták a kórház területén. Koncz Gyula eltűnését a kórház jelentette be a rendőrségen. A főigazgató megérti a rokonság aggodalmát, de leszögezte: „A kórház nem börtön, az alkalmazottak nem tarthatják kontroll alatt az összes beteg mozgását.”

A Pest megyei rendőrség időközben körözést adott ki a gödi lakosra. Kovács Viktória, a Pest megyei Főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória elmondta, hogy a keresés egyelőre eredménytelen, a rendőrök eddig még nem találták meg az idős férfit.