Kolerajárvány Nigériában: 231 halott

2010.08.19. 18:23
A legfrissebb adatok szerint már 231-re emelkedett a Nigéria északi részein kitört kolerajárvány halálos áldozatainak száma- közölte csütörtökön az ország egészségügyi minisztere.

Több mint 4 és félezren betegedtek meg a járványban. Egy nappal korábban még kevesebb mint kétezer megbetegedésről számolt be az AFP francia hírügynökség, helyi egészségügyi tisztségviselőkre hivatkozva.

A nigériai szövetségi egészségügyi minisztérium adatai szerint 4 600 ember betegedett meg kolerával az ország néhány államában, akik közül 231-en meghaltak - közölte Onyebuchi Chukwu nigériai egészségügyi miniszter, a BBC brit közszolgálati adónak nyilatkozva.

Egy nappal korábban az AFP még csak 1 857 betegről tett említést a kolerajárványról szóló hírében. A halálos áldozatok számát akkor 107-re tették helyi egészségügyi tisztségviselők.

Tavaly is volt kolerajárvány Nigériában, akkor négy északi államban több mint 260-an vesztették életüket a fertőzött vízzel, élelmiszerrel terjedő betegségben. A kolera súlyos hasmenéssel, hányással jár, és akár végzetes kiszáradást okozhat, különösen akkor, ha a beteg nem kap időben orvosi ellátást.