Húsevő kórokozó támadt egy hongkongi asszonyra

Hongkongban egy kórház intenzív osztályára szállítottak egy 68 éves nőt, akinek a kezét elpusztította egy kórokozó. A baktérium egy hal elkészítése közben fertőzte meg.

Veszélyes baktériumok támadtak meg egy hongkongi asszonyt, elpusztították bal kezét és megfertőzték jobb lábát is. A helyi egészségügyi hatóságok szombati jelentése szerint a nő egy hal elkészítése közben fertőződött meg a Vibrio vulnificus nevű baktériummal. A nekrotizáló fasciitis nevű fertőzés a szövetek gyors pusztulásával jár, ezért húsevő betegségnek is nevezik.

Hongkong egészségügyi hatóságainak közleménye szerint a nő már a fertőzést megelőzően is beteges volt. A baktérium szerdán, az otthonában támadta meg a szervezetét, amikor éppen egy halat akart előkészíteni evéshez. Eközben megsértette a bal mutatóujját.

"Erős láza lett, és fájdalmat kezdett érezni a bal kezében, és a jobb lábában, ezért még aznap, csütörtökön beszállították a Tuen Mun kórházba" - szólt a hatósági jelentés. A jelentésben azt is közölték, hogy pénteken megműtötték a pácienst, hogy eltávolítsák az elhalt szöveteket. A nőt intenzív osztályon kezelik, életveszélyes állapotban. A laboratóriumi eredmények szerint a vérében kimutatták a Vibrio vulnificus kórokozót, a nekrotizáló fasciitis egyik okozóját.