Kiirtotta gyermekei anyjának családját, majd magával is végzett

2010.08.30. 08:17

Holtan találták meg vasárnap reggel a 26 éves Brian Diezt, aki a gyanú szerint az előző éjszaka öt embert is meggyilkolt, jelentette a CNN. Az arizonai férfi szombat éjfél előtt tört rá gyermekei anyjára.

Hat embert is meglőtt, majd 13 hónapos fiát és négyéves lányát magával ragadva távozott. Áldozatai közül négyen a helyszínen életüket vesztették, egy a kórházba szállítás után. A hatodik áldozat állapotáról nem érkezett jelentés, a nevadai Sunrise Medical Centerben kezelik.

Diez gyermekelhelyezési perben állt gyermekei anyjával, a 23 éves Deborah Langstaffal. Langstaff áldozatául esett Diez ámokfutásának.

A tragédiában életét vesztette még Primo Verdona, Russel Nyland, Ashley Nyland és Brock Nelson. A rendőrség egyelőre nem tisztázta, hogy az áldozatok milyen kapcsolatban voltak egymással és Diezzel.

A rendőrség Diez ámokfutásának felfedezése után nem sokkal rátalált a férfira is, autója Rancho Cucamonga-i, kaliforniai otthona előtt parkolt. Amikor a hatóságok rátörtek, holtan találták. A helyszínelés előzetes eredménye szerint agyonlőtte magát.

A két kisgyerekre sértetlenül találtak rá a rendőrök.