Csaló providentes ellen nyomoznak

2010.09.02. 11:04
Csalás gyanúja miatt indult eljárás a Provident Pénzügyi Zrt. egyik képviselője ellen. A feljelentést Drávapiski polgármestere magánszemélyként tette, a nyomozás elrendeléséről szóló határozatot is ő hozta nyilvánosságra.

A polgármester fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, miután megtudta, hogy a Provident képviselője 2008 decemberében úgy hitelezett 90 ezer forintot egy almásfüzitői nőnek cége nevében, hogy a közelgő ünnepekre hivatkozva az első négyheti törlesztőrészletet, azaz 16 ezer forintot nem adott át az ügyfélnek, a kamatokat azonban erre az összegre is felszámolták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda véleménye szerint a 16 ezer forint visszatartása felveti a csalás gyanúját. Az NNI augusztus 25-én hozott határozata szerint az eljárást a területileg illetékes komáromi rendőrkapitányságra tette át.

A polgármester által tett feljelentésben egy másik személy is szerepelt, mégpedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által megbízott helyszíni ellenőr, aki a feljelentő szerint a fennálló pénzügyi és munkaügyi előírásokat és törvényeket nem tartotta be.

A Nemzeti Nyomozó Iroda beszerezte a PSZÁF erre vonatkozó iratait, a lakossági panaszokat, és a munkaügyi felügyelőség határozatát is, majd megállapították, hogy a PSZÁF által megbízott helyszíni ellenőr nem követett el hivatali visszaélést.