Bosnyák lány dobálta folyóba a kiskutyákat

2010.09.05. 19:58
A fiatalkorú lányt állatvédő csoportok jelzései alapján találták meg, a nagymamája kérte meg a kölyökkutyák megölésére. A lányé lehet az első ismertté váló boszniai állatkínzási eset, miután az ilyesmire közömbös országban nemrég új állatvédelmi törvényt fogadtak el.

Egy bosnyák fiatalkorú személyében azonosították annak az internetre felkerült és világszerte felháborodást okozó videófelvételnek a szereplőjét, amelyen egy piros melegítőt viselő szőke lány egy fehér vödörből hat újszülött kiskutyát hajít bele egyenként jó messziről egy sebes sodrású hegyi folyóba.

Az SRNA boszniai hírügynökség szerint állatvédő csoportok jelzései alapján sikerült megtalálni a tettest egy fialkorú lány személyében a közép-boszniai Bugojno városban. A jelentés szerint a meg nem nevezett kislányt nagymamája kérte fel a háromnapos kutyakölykök elpusztítására.

Az 55 másodperces videó, amely kedden került fel a YouTube videomegosztó portálra, világszerte felháborodást okozott az állatbarát netezők körében, olyannyira, hogy számos közösségi portálon külön oldalakon ezrek követelték a tettes felkutatását és megbüntetését. Bár az állatkínzásról szóló videót időközben eltávolították a YouTube-ról, az felkerült más internetes portálokra.

A videót kísérő megjegyzésekben kezdetben egy ismeretlen kommentelő tévesen tettesként egy 18 éves bajorországi nő adatait adta meg, aki emiatt gyalázkodó és fenyegető telefonhívások sokaságát kapta szerte a világból.

A boszniai hatóságok eljárást indítottak a bugojnói lány ellen, akit a nemrégiben elfogadott állatvédelmi törvény alapján akár 5000 eurós bírsággal is sújthatnak. Megbüntetése újdonság lenne a balkáni országban, ahol eddig mélységes közöny kísérte az állatokkal való megszokott kegyetlen bánásmódot.