Lenti iskola: kábítószerügyben nyomoznak

2010.09.10. 17:29
Kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Lenti egyik tanintézetéből gyógyszermérgezéssel kórházba szállított diákok ügyében - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A kórházba szállított tíz diák egy eddig ismeretlen hatóanyagú gyógyszert fogyasztott, melyet gyümölcslében oldottak fel.

Csütörtökön a mentőktől arról érkezett bejelentés, hogy egy Lentiben lévő iskolában tömeges gyógyszermérgezés történt, amely tíz diákot érint, mondta Salamon Róbert a főkapitányság sajtószóvivője.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a kórházba szállított tíz diák aznap egy eddig ismeretlen hatóanyagú gyógyszert fogyasztott, melyet vélhetően gyümölcslében oldottak fel, s attól bódult állapotba kerültek.

A rendőrök a helyszínen tizenhárom gyógyszert foglaltak le és intézkedtek a kórházba szállított gyerekek vér- és vizeletminta-vételéről. Az ügyben a Lenti Rendőrkapitányságon szakértő bevonásával kábítószerrel való visszaélés vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás - tette hozzá Salamon Róbert.

Csidei Irén, a megyei kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: a tinédzser korú gyerekek közül senki sem volt veszélyben. Három diákot az intenzív osztályon tartottak megfigyelés alatt. A tanulókat jelenleg a gyermekosztályon ápolják, s ha nem jön közbe szövődmény, néhány napon belül elhagyhatják a kórházat - közölte a főigazgató.