Elfogták a triatlonos gyilkosát

2010.09.14. 12:03 Módosítva: 2010.09.14. 12:31
Egy alkalmi nőt próbált felszedni a vasárnap hajnalban Budapesten meggyilkolt ecuadori-új-zélandi triatlonos, akivel vitába keveredett. A szóváltásba bekapcsolódott a nő ismerőse is, aki többször megszúrta a sportolót. A feltételezett gyilkost 48 órán belül elfogták a rendőrök.

Fülöp Valter, a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese kedden jelentette be, hogy elfogtak egy 33 éves budapesti férfit, akit a budapesti triatlonverseny résztvevőjének meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi korábban már több bűncselekményt is elkövetett.

A gyanúsított egyelőre tagad, ám elég bizonyíték van a rendőrök kezében - mondta Fülöp Valter, ezért kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Fülöp Valter elmondta, hogy a vasárnap hajnalban a VI. kerületi, Nagymező utcában a járdán vérbefagyva megtalált ecuadori-új-zélandi, kettős állampolgárságú férfi a gyilkosság előtt alkalmi nőismerősével keveredett vitába. A veszekedésbe a nő ismerőse is bekapcsolódott, aki az ismerkedés alatt még türelmesen várakozott egy kicsit arrébb. Végül elővett egy kést, és többször is megszúrta a 48 éves sportolót, majd a járdán fekvő, vérző férfit ott hagyva elmenekült a helyszínről. Az egyik szúrás a triatlonos szívét érte, ez okozta a halálát.

A nőt tanúként hallgatták ki az ügyben.

Mint ismert, a rendőrségre nem sokkal vasárnap hajnali két óra után érkezett a bejelentés, hogy a VI. kerületi Nagymező utcában egy vérző férfi fekszik a járdán. Mint kiderült, többször is megszúrták, életveszélyes állapotban került kórházba. Az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport