George Michael 8 hétre börtönbe megy

2010.09.14. 19:32
A popénekes betépve okozott autóbalesetet, terepjárójával egy londoni fotószaküzlet kirakatába hajtott.

Nyolc hét börtönre ítélte egy londoni bíróság George Michaelt, aki nyáron, drogos állapotban autóbalesetet okozott.

A 47 éves énekes július 4. hajnalán Range Rover terepjárójával hajtott be az előkelő észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban, kiütve találták a Wham! egykori tagját, zsebében kannabiszos cigarettákkal.

A görög származású művész - eredeti neve George Panayiotou -  elismerte, hogy marihuanát szívott és nyugtatókat vett be.

George Michaelnek várhatóan négy hetet kell börtönben töltenie; a büntetés második felére feltételesen szabadlábra helyezik, de ekkor is rendőri felügyelet alatt áll majd.

Az énekest három éve száz órányi közmunkára ítélték és két évre eltiltották a járművezetéstől, akkor is erősen befolyásolt állapotban húzták ki Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán. Az észak-londoni Cricklewood negyedben az út közepén állt meg, miután hosszú ideig szinte lépésben - nem egyszer a forgalommal szemben haladva - kacskaringózott a sávok között.

Akkor is szabadságvesztéssel is sújthatták volna, ám az eljáró bíró figyelembe vette a vétkes őszinte megbánását és azt, hogy elismerte felelősségét.

Négy éve Hampstead Heath közparkjában keresett alkalmi férfi partnert, ám a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, az esetről a News of the World képekkel illusztrált helyszíni beszámolót hozott le.

Két éve ugyanennek a városnegyednek az egyik nyilvános wc-jén cracket, valamint kannabiszféléket találtak nála, figyelmeztetéssel engedték el, holott a kokain birtoklásáért hét év börtönt is kaphatott volna.