Újabb marihuána-ültetvényeket számoltak fel Budapesten

2010.09.17. 12:15 Módosítva: 2010.09.17. 13:08
Fotók: BRFK
Fotók: BRFK

Két, vietnamiak által üzemeltetett marihuána-ültetvényt is felszámoltak a rendőrök a napokban Budapesten, a két helyszínen összesen 900 tő indiai kendert foglaltak le. Varga Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-ellenes szolgálatának vezetője pénteken sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindkét ültetvényt még szeptember 14-én, kedden derítették fel.

Az egyik a VIII. kerületben, a Bíró Lajos utcában volt, itt egy lakóház mögötti raktárépületben üzemeltették a 362 tőből álló ültetvényt. A lakóházból két vietnami próbált elmenekülni, egyiküket a rendőrök elfogták, a bíróság már elrendelte az előzetes letartóztatását. Társa beszaladt a közelben működő piac területére, ahol sikerült eltűnnie a rendőrök szeme elől, derül ki a BRFK közleményéből.

A másik ültetvényt a XIX. kerületben találták a rendőrök egy családi házban. A felszámoláskor egy vietnami állampolgárt elfogtak, őt is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Ezen a helyszínen 560 tő növényt találtak.

mar1

A két helyszínen lefoglalt mintegy 900 tő növény piaci értéke Varga Péter közlése szerint 50-80 millió forint.

Varga Péter kitért arra is, hogy 2009 eleje óta tart a vietnamiak által üzemeltetett marihuána-ültetvények felszámolása, ez idő alatt 41 ültetvényt derítettek fel és 62 vietnamit fogtak el.