Terepjáróból tüzeltek egy kutyára

2010.09.23. 13:28
Több lövést adtak le egy gazdájával sétáló kutyára a Nógrád megyei Márkházán. Az állat nem halt meg, de egyelőre kérdéses, hogy életben marad-e.

A támadók egy terepjáróban ültek társaikkal, majd egyikük kiszállt, és tüzet nyitott. Az ügyben két férfi ellen indult eljárás.

Az eset még kedden történt Nógrád megyében, Márkháza belterületén. A megyei rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a kutya gazdájával volt egy füves területen, amikor egy férfi kiszállt egy terepjárójából, és a nő által pisztolynak vélt tárggyal több lövést adott le az ebre.

A kocsiban öten voltak, amikor egyikük átvette társa maroklőfegyverét és abból több lövést adott le, amivel a kistestű kutyát megsebesítette. A lövöldözőnek  nem volt fegyvertartási engedélye.

A 24 éves nagybárkányi férfit állatkínzás, valamint  lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök. A fiatal tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A fegyverét átadó 25 éves sóshartyáni férfi ellen pedig ugyancsak lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás.