Befűszerezte bátyja húsát a nagymányoki darabolós gyilkos

2010.10.01. 15:30
Befűszerezte fivére testrészeit az a fiatalember, akit a rendőrség a nagymányoki gyilkossággal gyanúsít. Miután feldarabolta bátyja tetemét - videóra vette azt, ami a testből maradt: a torzót. Elmondása szerint ezt azért tette, hogy vissza tudja nézni a történteket, amikor majd kitisztul a feje. Így akart szembesülni azzal, milyen szörnyűséget tett. Ezután állítása szerint véget akart vetni életének.

Beismerő vallomást tett az a 19 éves nagymányoki férfi, aki megölte, majd feldarabolta testvérét, és testrészeit házuk pincéjében rejtette el. A rendőrség egyelőre nem zárja ki, hogy anyagi haszonszerzés miatt követte el a csütörtökön ismertté vált gyilkosságot.

A gyilkosság helyszíneFotó: Kiss Dániel
A gyilkosság helyszíne
Fotó: Kiss Dániel

A bűntény az áldozat egy barátjának bejelentése nyomán jutott a rendőrség tudomására: csütörtökön kereste a férfit, de a lakásban csak nagy mennyiségű vért talált. A helyszínre érkező rendőrök a lakásban találták meg a gyanúsítottat, aki először azt állította, hogy bátyja külföldre távozott. A házkutatás során azonban előkerültek a pincéből a holttest darabjai.

A holttest maradványait bonyhádi önkéntes tűzoltók segítségével emelték ki a szemét alól; a tűzoltóknak a bomló hulladék miatt oxigénpalackra volt szükségük a testrészek kutatásakor. A gyilkosság a feltételezések szerint a tetem megtalálása előtt körülbelül három nappal történhetett.

A rendőrség pénteken sajtótájékoztatót tartott az ügyről. A rendőrök elmondták, hogy a 19 éves gyanúsított és 30 éves testvére együtt laktak édesanyjukkal a nagymányoki házban, de az asszony éppen nem volt otthon, mert külföldön dolgozik. A rendőrség a fiatalabb testvért gyanúsítja azzal, hogy ágyban fekvő bátyját - feltehetően kábítószer hatása alatt - egy baltával fejbe vágta. Az orvos szakértő szerint a halál oka agyroncsolódás volt.

A családi ház udvara
A családi ház udvara

A gyilkos a holttestet baltával, késsel és fűrésszel több darabra vágta, a maradványokat pedig az épület pincéjében rejtette el úgy, hogy fűszerrel - paprikával, majoránnával - szórta be, majd nagy mennyiségű hulladékkal takarta le. Azt egyelőre nem tudni, miért tette ezt, a nyomozóknak erről semmit sem mondott.

A gyilkos videóra vette a testből maradt torzót. Saját elmondása szerint erre azért volt szükség, hogy később - immár tiszta fejjel - vissza tudja nézni, mit tett. A fiatalember azt állítja, ezután meg akarta ölni magát. A gyilkossággal gyanúsított fiatalember valószínűleg kábítószer hatása alatt állt, a rendőrök valószínűsítik, hogy könnyű drogot használt.

A rendőrök a fiatalembert emberölés gyanújával őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A lehetséges indítékról Máté Dezső alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a testvérpár kapcsolata hosszabb ideje rossz volt, a gyilkos azt vallotta, hogy nem bírta tovább bátyja bántalmazásait.

Az alezredes ismertetése szerint az áldozat 2010. januárban szabadult erőszakos bűncselekményért és garázdaságért kirótt börtönbüntetéséből, az elkövető, aki a bonyhádi speciális iskola hetedik osztályos tanulója, vagyon elleni és garázda bűncselekmény miatt szintén volt már büntetve. Mivel a gyilkosság után az öccs jelentős mennyiségű műszaki cikket értékesített, a rendőrség nem zárja ki az indítékok közül anyagi haszonszerzés lehetőségét.