Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Százévesek a világ legidősebb ikrei

2010.10.02. 22:01
Századik születésnapját ünnepelte szombaton egy Belgiumban élő ikerpár, és ezzel valószínűleg ők a világ legidősebb ikrei.

Az 1910-es születésű, francia származású Gabrielle Vaudremer és Marie Hendrix a világhírű fürdőváros, Spa egy idősotthonában élnek már hosszú ideje. Régóta visszavonultak, de aktív korukban Marie tanárnő, Gabrielle kalapkészítő mester volt. A belga sajtó szerint esküsznek arra, hogy magas korukat az egészséges ardenneki levegőnek köszönhetik.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legidősebb ikerpárja 98 éves. A spai testvérek tehát idősebbek náluk, ám nem veszik át automatikusan a jelenleg rekordernek tartott - szintén francia - Raymonde és Lucienne helyét. A Guinness-könyvbe ugyanis csak úgy kerülhet be valaki, ha hivatalosan kéri, hogy rekordját a szerkesztők vegyék figyelembe.

Franciaországban is él például egy harmadik ikerpár, Paulette és Simone, akik nyolc hónappal idősebbek a könyvben szereplőknél, de már jelezték, nem kívánnak élni azzal a lehetőséggel, hogy elvegyék ezt a kitüntető címet Raymonde-tól és Lucienne-től.