Egyszerre húsz rab szökött meg Állampusztáról a választások miatt

2010.10.09. 10:36
Teljesen megzavarta a magyar bűnözőket a képviseleti demokrácia: az önkormányzati szavazásra kiengedett állampusztai rabok közül huszan nem tértek vissza.

Eltávozást kaptak, de nem tértek vissza húszan az Állampusztai BV. Intézetbe - jelentette az Objektív Hírügynökség.

Teljesen érthetetlen a Bács-Kiskun megyei tömeges fogolyszökés, az állampusztai intézmény ugyanis inkább  állami gazdaságra emlékeztet, mint börtönre. Itt senki sem rohad meg elevenen, ugyanis a büntetésük utolsó harmadát töltő, illetve rövidebb időre elítélt bűnözők kerülnek Solt mellé. A külsőségek sem annyira fenyegetőek, mint máshol, az elítéltek értelmes mezőgazdasági munkát végeznek, az intézeten kívül, alkalmanként pedig eltávozást is kapnak.

Az elítélteket az önkormányzati szavazás miatt engedte el a parancsnok, az ország legkülönbözőbb szegleteibe - magyarázta Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. Azt nem tudta megmondani, összesen hány rabot engedtek el. A vissza nem térők nem egy társaság, a legkülönbözőbb helyekről származó bűnözők pattantak meg.

Akit még ennél is jobban érdekel Állampuszta története, olvassa el a feljelentést is megtévő parancsnok, Ujszászi Zoltán bv ezredes cikkét a témában.