Román gyerekeket dolgoztattak Angliában

2010.10.25. 01:20
A hét, 9 és 16 éves kor közötti gyerek egy mezőn dolgozott, amikor rájuk találtak. A mezőgazdasági munkaügyi hatóság szerint nem voltak a hideg időnek megfelelően felöltöztetve.

A gyerekekre a munkaügyi hatóság és a helyi rendőrség emberei találtak  a középnyugat-angliai Worcestershire-ben, amint egy csoport felnőttel egy mezőn dolgoztak – számolt be a BBC. A gyerekeket, akik közül volt, aki a szüleivel együtt dolgozott, a rendőrség védelem alá helyezte.

A hatóság egyelőre senkit nem tartóztatott le, de elkezdték vizsgálni az ügy hátterét. A szóvivő annyit közölt, hogy 50 román állampolgárt találtak, akik nem bejegyzett munkaközvetítőn keresztül vállaltak munkát.

A hatóság kiérkezésekor a gyerekek épp hagymát szedtek. A szóvivő szerint egyik dolgozón, így a gyerekeken sem volt a hideg időnek megfelelő meleg ruha.

A hatóság szerint bár hallottak erről szóló pletykákat és tavaly egy babakesztyűt is találtak, ez az első eset, hogy az Egyesült Királyságban mezőn dolgoztatott gyerekekre bukkantak. Két férfi megszökött, amikor a hatóság megpróbálta feltartóztatni őket.

A hét gyerek közül hat továbbra is ideiglenes állami gondozásban marad, míg sikerül megállapítani a saját és a szüleik személyazonosságát.