Keith Richards tényleg szippantott az apjából

2010.10.27. 19:18
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa önéletrajzi könyvében végre megírta, hogyan is kerültek az orrába apja hamvai. Három éve kicsit nagyot mondott, de azért tényleg belekóstolt.

Keith Richards tényleg felszippantott egy kicsit édesapja hamvaiból. A Rolling Stones gitárosa ezt most megjelenő, Life című önéletrajzi kötetében írta meg. Az izgalmas részletet a Daily Mail című brit lap idézi a könyvből.

A most 66 éves zenész 2007-ben beszélt először a hamvak nazális fogyasztásáról. Akkor a New Musical Expressnek adott egy interjút, amiben így fogalmazott: "Hogy mi volt a legfurcsább dolog, amit valaha is szippantottam? A papám. Szippantottam a papámból. Elhamvasztották, én pedig nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és összedaráltam az öreget egy kis kokainnal." A botrányt keltő nyilatkozatot akkoriban a zenész menedzserei megpróbálták viccnek beállítani, és Richards is mondotott valamit arról, hogy szavait "kiragadták összefüggéseikből".

A mostani könyvben helyreteszi, hogyan is volt ez. Az volt a szándéka, hogy a kertjében kifejezetten e célból ültetett tölgyfa tövében szórja szét édesapja, Bert hamvait, amelyeket akkor már hat éve őrzött egy fekete urnában. Ahogy levette az urna fedelét, a szél a hamvakból egy keveset a kerti asztalra fújt. "Nem söpörhettem csak úgy le őt az asztalról... Ezért az ujjammal letöröltem, és felszippantottam".

A zenész hosszú ideig nem ápolt túl jó viszonyt a 2000-ben elhunyt apjával. Csaknem húsz évig nem is szóltak egymáshoz, de aztán kibékültek, és az egykori gyári munkás utolsó éveit fiával töltötte, annak amerikai otthonában.