Rendőr oltotta egy férfi égő nadrágját

2010.11.01. 12:17
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba egy fiatal balatonvilágosi férfit, akinek kandallógyújtás közben meggyulladt a nadrágja. Debrecenben egy asszony meghalt lakástűzben.

Egy Fejér megyei, szolgálaton kívüli rendőr és társa vasárnap arra lett figyelmes, hogy az egyik házból egy lángoló nadrágú fiatal férfi szalad ki. Előbb fiatalember segítségére siettek, majd közösen eloltották a nappaliban terjedő lángokat, és értesítették a tűzoltókat is.

Mint kiderült, a 21 éves fiatal óvatlanul gyújtotta be a kandallót, a művelet közben a nadrágjára is olaj került, amely lángra kapott. A sérültet a siófoki kórházba vitték.

Debrecenben lakástűzben halt meg egy idős asszony hétfőn reggel a Káka utcában. A tűzoltókat a házból kiömlő nagy füst miatt riasztották. A lakás átvizsgálásakor a tűzoltók az asszonyt már holtan találtak az egyik szobában, a másikban pedig egy ágy égett.

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet, a rendőrség és a tűzoltóság szakértők bevonásával vizsgálatot indított a részletek kiderítésére, közölték a katasztrófavédelem Hajdú-Bihar megyei ügyeletén.