Tilosban pókerezők állhatnak bíróság elé

2010.11.11. 14:37
Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a rendőrség egy tiltott szerencsejáték szervezése miatt folytatott büntetőeljárásban Miskolcon.

A miskolci rendőrkapitányság és az APEH munkatársai tavaly októberben közös akció keretében átfogó ellenőrzést tartottak egy miskolci pókerklubban. A hatóságok rendelkezésére álló adatok szerint a szórakozóhelyen tiltott szerencsejátékokat szerveztek. A házkutatás eredményeként a rendőrség lefoglalt több pakli kártyát, zsetonokat, játékos listát, számítástechnikai eszközt, illetve előállítottak 12 játékost és szervezőt.

A kihallgatások során bebizonyosodott a rendőrség gyanúja, hogy a klubban "póker sportegyesület" keretei között próbálták meg a szervezők a törvénytelen kártyajátékokat legalizálni. A valóságban azonban a játékosok pénzre játszottak, minden hatósági engedély nélkül, közölte Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A lefoglalt számítógépek vizsgálata során előkerültek a pókerjátékot támogató programok, valamint szerzői szomszédos jogok megsértésére alkalmas adatállományokat is találtak a szakértők, ezért a számítógépek tulajdonosának ezen cselekmény elkövetése miatt is felelnie kell.

Az ügy érdekessége, hogy országosan ez az első ilyen eset, amely az ügyészségi szakaszba léphet. A miskolci rendőrkapitányság egy 28 éves miskolci és egy 27 éves bekecsi férfival szemben élt vádemelési javaslattal tiltott szerencsejáték szervezése vétségének megalapozott gyanúja miatt. Egy 26 éves nőnek kilenc rendbeli szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétsége miatt kell majd az eljárás során felelnie. A vádemelési javaslatot a rendőrség a Miskolci Városi Ügyészségnek továbbította.