50 év múlva szabadulhat a tiszaroffi gyilkos

2010.11.23. 14:34
Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki kedden jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2009 januárjában saját házában megölt és kirabolt egy idős asszonyt Tiszaroffon.

Koszta János, az ítélőtábla szóvivője elmondta: N. Ferencet előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetésre. Az ítélőtábla enyhítette az elsőfokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok megyei bíróság által kiszabott tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést azzal, hogy a férfi 50 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

A munkával és jövedelemmel nem rendelkező 25 éves tiszaroffi férfi 2008 végén a sértettnél végzett alkalmi munkát, majd később kölcsönkért tőle. Kifigyelte, hogy a 87 éves egyedülálló nőnek sok pénz van a tárcájában, így később is kölcsönkért tőle. Mivel a nő többet nem adott neki, a büntetett előéletű vádlott elhatározta, hogy erőszakkal veszi el tőle. Tettére már hetekkel korábban készült, még álarcot is készített magának és megpróbálta unokatestvérét is bevonni, de ez nem sikerült. 2009. január 5-én éjjel tört be egy ablakon keresztül a nőhöz, aki azonban a zajra felébredt és távozásra szólította a férfit. Mivel a vádlott észrevette, hogy a nő felismerte őt, brutális kegyetlenséggel megölte őt. A férfi kevesebb mint 18 ezer forint készpénzzel és értéktárggyal távozott.
A vádlott az éjszakát barátnőjénél töltötte, aki segített neki elégetni ruháit. A 15 éves lányt ezért az elsőfokon eljáró bíróság jogerősen bűnpártolás miatt két év próbaidőre bocsátással ítélte el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport