Végül a ház másik végénél lelőtték

2010.11.26. 19:37 Módosítva: 2010.11.27. 16:22
Több szemtanú is beszámolt és küldött képet az Indexnek a pénteki kispesti lövöldözésről.

Legalább két fegyveres megpróbált kirabolni pénteken fél négykor egy kispesti bankfiókot. A rablókat a rendőrök üldözőbe vették. Egyiküket lelőtték, egyet elfogtak. Egy bejelentés szerint egy harmadik rabló egy panelházba vetette magát, amelyet rendőrök tucatjai vettek körbe. A pénteki lövöldözésről részletesen >>>

Egy fiatal nő a 11-es számból azt mondta az Indexnek, be van pánikolva, nem tudja, melyik házban lehet a rabló, a rendőrök nem adtak tájékoztatást a lakóknak, csak annyit hallott odalentről, hogy se bejönni, se kimenni nem lehet.

"Pont a ház előtt lőtték le az egyik bankrablót" - mondta a telefonon egy másik férfi, aki a Szigligeti utca 8-ban lakik. A holttest most is ott fekszik a 11-es szám előtt, letakarva, tette hozzá. Szerinte a rendőrök se ki, se be nem engednek senkit, még az ablakból is beküldik a lakókat. A rendőröktől úgy tudja, a rablóknak gépfegyverük volt. A rendőrökön golyóálló mellényt látott, és 18 rendőrautót számolt össze az utcában.

Egy, a Szigligeti utcában lakó férfi telefonon megerősítette, azt mondta, hogy a 11-es szám előtt keresztbe áll egy villogó rendőrautó, és nem engedi át a forgalmat, mostanra több autó akadt el az utcában emiatt. "A biztonsági rácsot én is felteszem" - jegyezte meg a lakó.

Egy olvasónk friss beszámolója szerint már nincs sok rendőr az utcában. Mint levelében írta, "én éppen aludtam délután, amikor anyu jött be, hogy lövöldözés volt, nagy a nyüzsgés, sok rendőr, kommandós. Barátnőmet beengedték, meg később haza is tudott menni, pedig már mindenki, rendőr, kommandós itt volt."

"Délután én is a lövöldözésre és kiabálásra lettem figyelmes, amikor kinéztem az ablakon akkor láttam hogy 5-6 rendőr üldöz egy embert, akinek a kezében én is gépfegyvert láttam. Többször felszólították, hogy dobja el a fegyvert. A parkban el is esett, de hamar felállt és rohant tovább. Furcsa is volt hogy - látszólag - egy lövés sem találta el, de most már tudom hogy végül a ház másik végénél lelőtték. Ezután folyamatosan érkeztek a rendőrségi kocsik (tényleg rengetegen jöttek), majd lezárták az utcát, és a végére már úgy nézett ki az egész mint egy akciófilm" - írta másik olvasónk.

"A helyzet jelenleg: folyamatosan hallani a szirénázó rendőrautókat. A ház elől eltűntek a rendőrök és a kommandósok (a kapukban tűnnek fel időnként, illetve az autókból rámolnak ki dolgokat), feltételezem hogy elkezdhették a ház átvizsgálását. A ház két végén van nagy tömeg és a szervizúton van rengeteg rendőr. Ki-bemenni továbbra sem lehet, anyukám sem tudott már hazajönni és én sem tudok hazamenni."

Kedves olvasó! Ha van képe a kispesti történésekről, küldje el az Indexnek! Köszönjük!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport