Elfogták a BKV-nál trükkösen sikkasztó férfit

2010.11.30. 19:38

Elfogták Szegeden a rendőrök azt a BKV-dolgozót, aki a gyanú szerint egy cég nevében egy általa nyitott számlaszámot helyezett el a közlekedési vállalat rendszerében. A már korábban megkötött szerződés alapján a BKV el is utalta az abban szereplő összeget a megadott számlaszámra. A pénzt a BKV szerződött partnere helyett a nemrég elfogott férfi vette fel, most jelentős kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd esti tájékoztatása szerint a 31 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy "egy közlekedési társaság" dolgozójaként a munkaadója, illetve egy másik cég között létrejött elszámolási megállapodásra hivatkozva hamis számlaszámot helyezett el munkahelyének pénzügyi rendszerében. A hamis számlát ő nyitotta, hogy a munkaadója arra utalja a szerződött partnerének járó pénzt.

A Népszava internetes oldala az ügy kapcsán azt írja, hogy ez volt az az ügy, amelyben Kocsis István, a BKV vezérigazgatója november közepén feljelentést tett a rendőrségen. A lap szerint a gyanúsított BKV-dolgozó 18 millió forintot sikkasztott el a közlekedési társaság pénzéből. A bíróság őrizetbe vétele után házi őrizetbe helyezte.