Nyomoznak a gumibotozó rendőrök ellen

2010.12.03. 08:07 Módosítva: 2010.12.03. 08:08
Egy autós azt állította, a gyermekei szeme láttára verték meg október 23-án Tolna megyében. A rendőrök elismerték a botozást, de azt mondják, nem bántották a földön heverő férfit.

Megindították a nyomozást a gumibottal ütlegelő rendőrök ellen, írja a Blikk.

A lap információi szerint a szekszárdi nyomozó főügyészség elég alaposnak találta Brückner József feljelentését arra, hogy eljárást indítsanak az ellen a két rendőr ellen, akik október 23-án éjszaka gyermekei szeme láttára verték meg az autós­t.

A férfi három gyermekével és feleségével tartott hazafelé egy családi összejövetelről, amikor megállították. Rendben találták a papírjait, de szóvá tették, hogy az egyik gyerek nem gyerekülésben utazik, majd megkérték Brücknert, hogy nyissa ki a csomagtartót. A férfi eleget tett a kérésnek, de szitkozódni kezdett, és erőből lecsapta a csomagtartó ajtaját.

Amikor a vezető felőli ajtóhoz indult, állítása szerint a földre rántották, és ott hosszan ütlegelték. A rendőrök mindezt cáfolják. Elismerik a gumibothasználatot, de azt nem, hogy mindezt egy megbilincselt kezű, a földön hason fekvő állampolgárral tették volna.

Ökrös Magdolna, a Tolna megyei főügyészség szóvivője elmondta, a nyomozás várhatóan december közepe felé zárul le.