Zalán
2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Tiltott fólia volt a főkapitány szélvédőjén

2010.12.03. 13:27 Módosítva: 2010.12.03. 13:29
A KRESZ kisebb fokú megsértése miatt tett feljelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti járőre Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány ellen, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az ORFK tájékoztatása szerint a főkapitány irányjelző használata nélkül hajtott ki egy körforgalomból, ezt a szolgálatot teljesítő helyi járőr észlelte. A szokásos rendőri intézkedés keretében a gépjármű vezetőjét igazoltatták, Tóth Tamás pedig elismerte a szabálysértés tényét.

A feljelentésben szerepel az is, hogy az autó szélvédője nem felel meg a KRESZ előírásainak, a rajta lévő fólia nem szabályos.

A KRESZ betartása minden állampolgárnak kötelező, így a főkapitánynak is, ezért természetesen vállalja a szabálysértés következményeit, közölte a rendőrség.

Nagyobb az elvárás

Hozzátették: "ha egy rendőr megszegi a közúti közlekedés szabályait, az nem jelenthet kivételt, sőt az elvárás egy rendőrrel szemben sokkal nagyobb akkor is, ha a rendőr a szabálytalanságot szabadidejében követte el". Az ORFK hangsúlyozta: a KRESZ figyelmen kívül hagyása minden állampolgár esetében azonos szankciókkal jár.

Az országos rendőrfőkapitány a feljelentés kézhez vétele után hozza meg döntését az ügyben.