András, Andor
-3 °C
3 °C

Cápa ölt meg egy német turistát Sarm-es Sejknél

2010.12.05. 14:52
Néhány nap alatt harmadszorra támadt cápa emberre a Vörös-tengeren. Vasárnap egy 70 éves német turista halt meg fürdőzés közben.

Ismét halálos cápatámadás történt vasárnap az egyiptomi Sarm-es-Sejk
üdülőparadicsom közelében, ezúttal egy idős német turista esett
áldozatul, jelentette az egyiptomi média. A ragadozó egy 70 éves fürdőző nőre támadt rá a parthoz közel. A lábába és a karjába harapott, egyik végtagját le is harapta. A parton tartózkodók hiába siettek a kiáltozó nő segítségére, a vérveszteség és a ragadozó okozta erős mellkasi ütés
miatt az idős nő még a vízben, szinte azonnal belehalt sérüléseibe.

Néhány nap leforgása alatt ez már a harmadik cápatámadás a Vörös-tengeren. Szerdán négy orosz turistát szállítottak életveszélyes sérülésekkel egy kairói kórházba cápatámadás után Sarm-es-Sejk közelében. Előző nap egy tengerben úszó orosz párt támadott meg cápa.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium csütörtökön feloldotta a 48
órás fürdőzési tilalmat Sarm-es-Sejkben, arra hivatkozva, hogy kifogtak két cápát, amelyekről - szemtanúk leírása alapján - azt gondolták, hogy azok támadták meg a turistákat. Ennek ellenére szombaton egy egyiptomi állat-és környezetvédő szervezet arra figyelmeztetett, hogy a Vörös-tengeren továbbra is nagy a cápatámadás veszélye, szerintük ugyanis mégsem az emberre támadó állatokat ejtették el.

A hatóságok szerint Egyiptomban évente egy-két esetben fordul elő
halálos kimenetelű cápatámadás, azonban attól tartanak, hogy a növekvő turizmussal az ilyen balesetek száma is emelkedni fog.