Felrobbant egy kínai netkávézó

2010.12.05. 20:38
Hétre emelkedett a kínai internetkávézóban történt robbanás halálos áldozatainak száma, miután vasárnap délután meghalt az egyik sérült - közölte a kínai állami média. A rendőrség közlése szerint a kávézóval szomszédos boltban illegálisan tárolt vegyszerek okozták a robbanást. A kávézóban lévő 45 ember közül csak egy úszta meg sérülések nélkül a robbanást.

A szombat este, a Kína délkeleti részén található Kajli városában történt robbanásban 38 ember sérült meg. Egyikük, egy nő vasárnap délután belehalt súlyos égési sérüléseibe, ezzel hétre emelkedett a robbanásban meghalt emberek száma - közölte a hivatalos Új Kína állami hírügynökség. A többi sérültet, akik közül nyolcan súlyos állapotban vannak, még mindig kórházban ápolják.

A helyi idő szerint szombat este 11 órakor történt hatalmas robbanás teljesen megsemmisítette a netkávézót. Az ott lévő 45 ember közül mindössze egy úszta meg sérülések nélkül az esetet.

A rendőrség vasárnapi közlése szerint a kávézóval szomszédos vegyszerboltban illegálisan tárolt vegyi anyagok robbantak fel. A hatóságok közlése szerint egy, a kávézóval szomszédos szobában alumínium-klorid, nátrium-nitrát és egyéb veszélyes anyagok voltak egyszerűen csak a fal mellé halmozva.

A rendőrség letartóztatott egy férfit, vegyszerek illegális tárolása miatt, valamint őrizetbe vették a netkávézó tulajdonosát és üzletvezetőjét, hogy kikérdezzék őket. A kulturális minisztérium közben elrendelte az ország összes kulturális intézményének tűzvédelmi átvizsgálását.