Három halott a boszniai földcsuszamlásban

2010.12.05. 19:11
Két újabb holttestet találtak a mentőalakulatok abban a boszniai házban, amelyet vasárnap reggel temetett el egy földcsuszamlás. Közvetlenül a tragédia után egy férfit élve, feleségét azonban holtan húzták ki az eltemetett házból, amelyben egy család négy tagja volt.

A boszniai rendőrség és tűzoltóság egységei több órás kutatás után találták meg a kimentett férfi tinédzserkorú fiának, valamint a gyerek nagyanyjának a holttestét az eltemetett ház romjai között. A Tuzla városában lévő kétemeletes ház nagyjából ötven métert csúszott a megindult földdel együtt, majd összeomlott, és föld temette maga alá egy részét.

Közvetlenül a kora reggel történt földcsuszamlás után először egy 48 éves nő holttestét találták meg, míg férjét sikerült élve kimenteni. A férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az összeomlott ház közelében lévő házak szintén veszélyben vannak, és a boszniai hatóságok a földcsuszamlást követően azonnal kitelepítették az ott lakó embereket.

A földcsuszamlást az elmúlt napokban történt heves esőzések okozták. Bosznia-Hercegovinában a héten több helyen is áradásokat okozott az eső, főleg az ország keleti és déli részen, ahol több ezer embert kellett evakuálni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport