Bírónőt figyelt az In-Kal

2010.12.08. 15:59
A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést egy budapesti bírónő, akit állítása szerint az In-Kal Kft. figyelt meg. Magánnyomozók hivatalos személy után azonban nem kutathatnak.

Egy budapesti bírónő azt állítja, hogy az In-Kal Kft. nevű biztonsági cég törvénysértő módon kutatott utána. Ezért feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

Az In-Kal eredetileg a bírónő férje után kutatott. Az állami tulajdonban lévő ITD Hungary nevű cég adta a megbízást a férj utáni nyomozásra. A bírónő férje az ITD-nál dolgozott, de ezek szerint a cégnél nem bíztak benne, és az In-Kal-t azért bérelték fel, hogy ellenőrizzék mennyi pénze van.

A nyomozás közben azonban az In-Kal a bírónő szerint túllépte a törvényi kereteket. Adatokat kezdtek ugyanis gyűjteni a megfigyelt személy feleségéről, vagyis a bírónőről is. Azt akarták bebizonyítani, hogy a gazdasági ügyekben eljáró bírónő nem pártatlanul dönt.

Hivatalos személy után azonban magándetektívek – az In-Kal emberei ilyennek számítanak – nem nyomozhatnak. A cég a bírónő szerint személyes adatait engedélye nélkül kezelte, és kertjét technikai eszközzel figyelték.