Megcsúszott a föld a miskolci Ibolya utcában

2010.12.08. 14:19 Módosítva: 2010.12.08. 19:04
Ismét földcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit. Most az Ibolya utca végén található hegyoldal csúszott meg.

Bódi Zoltán, a tűzoltóság szóvivője közölte: körülbelül húsz köbméter föld csúszott le az útra, fákat is magával sodorva, amelyek villanyvezetékekre dőltek. A helyszínt a tűzoltók átadták az áramszolgáltatónak, a fákat ők távolítják majd el.

Erre a területre tavasszal már két esetben is kivonult a tűzoltóság.

Rinyu Zsuzsa, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden számolt be arról, hogy vélhetően az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt csúszott meg a föld Miskolc hegyén, az Avas északi oldalán. A földcsuszamlás házakat egyelőre nem veszélyeztet.

Kenesei József geotechnikai szakértő vizsgálódik a földcsuszamlás helyszínén a miskolci Avas északi oldalán (Fotó: Vajda János)
Kenesei József geotechnikai szakértő vizsgálódik a földcsuszamlás helyszínén a miskolci Avas északi oldalán (Fotó: Vajda János)

A Latabár-soron csúszott meg a föld, amely megindult lefelé. A nemrég épített támfal repedt meg, ez okozta a bajt. A föld mozgását már néhány hete észlelték, az utóbbi napok esőzései gyorsíthatták fel ezt a folyamatot.

Az ÉMÁSZ közlése szerint több autóval, munkagéppel, és a tűzoltókkal közösen mentesítették a kisfeszültségű hálózatot a rádőlt fáktól. Személyi sérülés nem történt, és a baleset áramkimaradást sem okozott.

Októberben Dunaújváros Táborállás nevű városrészéből kellett kitelepíteni a lakókat ötven házból, mert megcsúszott a partfal. Néhány nappal később Kulcson is megmozdult a partmenti löszfal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport