Kirúgtak egy részeg sofőrt a Hatvani Volántól

2010.12.09. 19:18
Ittasan vezette a menetrend szerinti buszjáratot az egyik sofőr a Hatvani Volánnál. A sofőr a buszával nem jelent meg a pályaudvaron, ahonnan utasokat kellett volna szállítania Lőrincibe, ezért keresni kezdték őt és a járművet. A rendőrök találtak rá, miután valaki bejelentette, hogy egy busz egy elhagyott helyen parkol. A sofőrt azonnal elbocsátották.

A hatvani buszpályaudvarról kedd este Lőrincibe indult volna a busz. Az utasok már várták, a busz azonban nem érkezett meg a közeli vasútállomásról. A diszpécser hívta mobiltelefonján a gépkocsivezetőt, hiába. Ezután egy másik buszt indított el, körülbelül tízperces késéssel Lőrincibe, mondta Sándor Tibor, a Hatvani Volán forgalmi igazgatója.

A busz ezalatt egy elhagyott parkolóban állt. A sofőrre a rendőrök találtak rá, időközben őket is értesítette valaki. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a buszon utas nem volt, csak a sofőr, akit megszondáztattak. Az eredmény pozitív lett, a férfit vérvételre előállították, és elvették a jogosítványát.

Az igazgató szerint a cégnél szigorú az ellenőrzés, naponta, szúrópróbaszerűen szondáztatják a buszvezetőket, az eredményt pedig nyilvántartják. A sofőr nem adott magyarázatot arra, miért ivott. A cég rendkívüli felmondással, azonnal elbocsátotta.