A pilóta hibázhatott a tököli balesetben

2010.12.09. 11:25
Az elsődleges adatok szerint a pilóta hibájából történhetett a szerdai, halálos kimenetelű repülőbaleset Tökölnél. A lezuhant gépnél a rendőrség és a légügyi hatóságok csütörtökön is folytatják a helyszínelést.

A felszállás utáni tizedik percben zuhant le az a kétüléses Cessna 152-es sportrepülőgép, amelynek pilótája - egy 37 éves férfi - szörnyethalt szerdán, a Tököl és Halásztelek között történt balesetben. A gépen a pilótán kívül nem tartózkodott más.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a helyszínelés tovább folytatódik a roncsnál, a vizsgálatban a légügyi hatóság is részt vesz. Az elsődleges adatok szerint feltehetően a pilóta hibájából történt a baleset.

A sportrepülő valószínűleg leszállás közben zuhant le a Nagy-Duna-ág közelében, lakott területen kívül - mondta Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A gépben még hatvan liter üzemanyag volt, az üzemanyagtartály nem sérült meg, így tűz nem keletkezett. A baleset pontos okainak felderítésében még folynak a vizsgálatok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport