Késsel támadtak a rendőrökre Ózdon

2010.12.10. 13:25

Késsel támadtak egy családi vitához riasztott rendőrökre csütörtökön Ózdon, a négy támadót a hatóságok őrizetbe vették, ellenük csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személlyel szembeni erőszak gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

A rendőröket előbb a nő férjének testvére vonta kérdőre, hogy milyen jogon keresik bátyját, majd a férj és két másik hozzátartozó is agresszívan lépett fel, rátámadt az intézkedő rendőrökre. Előbb puszta kézzel estek nekik, majd kést ragadtak.

A rendőrök erősítést kértek, miközben a támadokkal ellen könnygázt alkalmaztak. A támadók ellenállása végül csak annak hatására tört meg, hogy a járőrök - a késes támadó megfékezésére - csőre töltötték szolgálati fegyverüket.

A járőrökre agresszíven rátámadó három 35-43 év közötti férfit, valamint a 76 éves idős nőt ügyészi döntés alapján a rendőrség őrizetbe vette. A büntető törvénykönyv 2009 augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el.