Már 28 halottja van az ausztrál hajószerencsétlenségnek

2010.12.16. 13:30

A legfrissebb csütörtöki adatok szerint 28-ra nőtt annak a hajószerencsétlenségnek az áldozatainak száma, amely szerdán történt a Karácsony-szigetnél. Egy menekültekkel teli parthoz közelítő bárka a sziklához csapódott, darabokra tört, sok utas a tengerbe veszett.

A mentőalakulatok folytatják a kutatást az esetleges további túlélők után, de attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedni fog.

Eddig 42 embert sikerült kimenteni, a hajóról mindössze egy ember tudott a maga erejéből kijutni a partra.

Még mindig nem lehet tudni, pontosan mennyien voltak a hajón, a túlélők elmondása alapján hetven és száz között lehetett a szerencsétlenül járt fedélzeten tartózkodó utasok száma. A menekültek között kurdok, irakiak és irániak voltak.

A túlélők többségét, köztük 11 gyereket a Karácsony-szigeteken ápolják. Két súlyosan sérült nőt Perth városába szállítottak, míg három másik kritikus állapotban lévő embert csütörtökön visznek Perth egyik kórházába.

Az Ausztráliától északnyugatra fekvő Karácsony-sziget a tenger felől érkező menekültek egyik fontos célpontja. A parti őrség többnyire észreveszi az illegális bevándorlókat, de a szerdai szerencsétlenség áldozatai akadálytalanul juthattak el a szigetig, a hajót nem vették észre, mert sötétben és viharos tengeren érkezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport