Hónapokig zsarolt egy öregembert

2010.12.17. 16:09
Kommandósok, nyomozók és járőrök fogták el csütörtökön azt a férfit, aki október óta zsarolt egy idősebb embert. Azzal tartotta sakkban, hogy ha nem ad pénzt vagy szól a rendőröknek, akkor elmondja mindenkinek, hogy évekkel korábban megrontott egy gyereket. A rendőrök egyelőre vizsgálják, hogy igaz-e rágalom.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint egy 65 éves férfit október óta folyamatosan zsarolt telefonon egy ismeretlen, aki különböző pénzösszegeket követelt tőle. Azt is mondta a telefonáló, hogy ha a férfi feljelentést tesz ellene, akkor mindenkinek elmondja, hogy nyolc éve megrontott egy gyereket.

Az idős ember a folyamatos zsarolás ellenére két hónapig nem adott át pénzt a fenyegetőzőnek.

A hétvégén azonban a zsaroló és egy társa felkereste őt és élettársát a lakásán, ahol fogva tartották, és azzal fenyegették, hogy megölik őket.

A férfi 61 éves élettársát meg is verték, könnyebben megsérült. A támadók végül szeszesitalokat és 25 ezer forintot vittek magukkal.

A zsarolás ezután sem maradt abba, ezért a férfi feljelentést tett. Megszervezték a pénzátadást, amelynek helyszíne egy kocsma volt, az ügyletet a rendőrök pedig titokban végignézték.

A 31 éves zsaroló átvette a pénzes borítékot és egy kocsiba ült, amiben a testvérei várták, ekkor csaptak le rájuk a rendőrök. Mindhárom embert előállították, a 31 éves férfit zsarolással és rablással gyanúsítják, testvéreit tanúként hallgatták meg.

A zsaroló társát, akivel az idős ember házába ment, még keresik.