Leégett egy ötszintes szálloda a Fülöp-szigeteken

2010.12.19. 09:10 Módosítva: 2010.12.19. 11:41
Eddig tisztázatlan körülmények között porig égett egy szálloda a Manilától 480 kilométerre északra fekvő Tuguegaraóban. Valószínűleg egy autóalkatrész-üzletben keletkezett a tűz.

Legalább tizenöt ember meghalt, és tizenketten megsérültek egy szállodatűzben a Fülöp-szigetek északi részén, közölte a helyi rendőrség.

A tűz vasárnapra virradóra kezdődött Tuguegarao város egyik ötszintes szállodájában, és nyolc órán át tartott. A tűzoltóknak sikerült sok szállodavendéget kimenekíteniük, mielőtt az épület teljesen leégett volna.

Eddig tizenöt holttestet találtak, a szálloda vendégei között voltak egy egészségügyi iskola végzős diákjai is, akik szakvizsgára érkeztek a városba. Az egyik oktató azt mondta, hogy harminchat diák volt az épületben, közülük kilencen valószínűleg bennégtek. A halálos áldozatok között van három gyerek is.

A tűz az épület földszintjén kezdődött, vélhetően egy ottani autóalkatrész-üzletben tárolt gumiabroncsok vagy más gyúlékony anyagok táplálták a lángokat. Nem kizárt, hogy festékes kannák is voltak a nemrég tatarozott szállodában.

A BBC szerint sok vendéget álmában ért a katasztrófa.

15 halálos áldozatot követelt a tűz
15 halálos áldozatot követelt a tűz

A Fülöp-szigeteken évente több százan halnak meg hasonló tűzesetekben, mert nagyon sok épület gyúlékony anyagokból készül. A mentést nehezíti, hogy gyakran szűk utcákon kell eljutni a helyszínre.

Tuguegaraót a Tűz Városaként is emlegetik, mert a nevének első fele valószínűleg a "tuggui" szóból eredeztethető, amelynek jelentése ibanag nyelven "tűz".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport