Életet mentettek a rendőrök Borsodban

2010.12.22. 15:00
A rendőröknek köszönheti életét egy hidvégardói férfi. A 47 éves embert szén-monoxiddal telített lakásából menekítették ki kedden késő este.

Vélhetően a biztos haláltól mentett meg egy férfit egy munkatársa a szendrői rendőrőrs több járőrének közreműködésével. A hidvégardói ember fürdőszobai gázmelegítőjéből mérgező szén-monoxid áramlott szét a lakásban.

Kedden este egy bejelentő azzal hívta fel az Edelényi Rendőrkapitányságot, hogy egész nap nem tudta elérni egyik kollégáját telefonon, ezért felkereste. A lakásba nem tudott bejutni, de az ablakon belesve látta, hogy munkatársa az ágyon mozdulatlanul fekszik és nem reagál a kopogásra. Az aggódó bejelentő a rendőrséggel egyidőben a mentőket is értesítette.

A kapitánysághoz tartozó szendrői rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre siettek, és az ablakot betörve bejutottak a lakásba. Azonnal érezték a légtérben áramló gázszagot, az ágyon mozdulatlanul fekvő 47 éves férfit oldalfekvésbe helyezték, valamint a lakás minden ablakát kinyitották, hogy a gáz minél hamarabb kiszivárogjon, és a férfit azonnal kivitték a lakásból.

Kevéssel ezután megérkeztek a mentősök is, akik stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba vitték további vizsgálatra. A gázszolgáltató dolgozója a helyszínen azt állapította meg, hogy a fürdőszobában lévő gázmelegítő égéstermék-kivezető csöve hiányzik, így szivárog a szén-monoxid a lakásba.

Az eset körülményeit az Edelényi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport