Fűtetlen lakásában hűlt ki egy férfi

2010.12.31. 10:25

Holtan találtak egy férfit gönci otthonában, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: az 59 éves, nyugdíjas férfi fűtetlen lakásában a földön feküdt, és már halott volt, amikor rátaláltak. A haláleset körülményeit az encsi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az idei télen már tíz ilyen jellegű haláleset történt - hangsúlyozta Dobi Tamás. A helyettes szóvivő a kihűlésekkel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a probléma elsősorban nem rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint eddig ezen a télen, október elsejétől december 30-ig közterületen 42, magánháznál pedig 57 ember fagyott meg

Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke közölte, hogy - mint azt a híradásokból is hallani lehet - elsősorban nem hajléktalanok fagynak meg, hanem idős, magányos emberek. A hajléktalanok egyrészt fel vannak készülve a hidegre, másrészt az országban sok helyen dolgoznak utcai szociális munkások, akik igyekeznek naponta látogatni az utcán élőket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport