Újabb két áldozata van a hidegnek

2011.01.03. 13:28
Ismét áldozatokat követelt a hideg tél. Egy 76 éves férfit holtan találtak jászberényi tanyáján, egy fűtetlen szobában, egy 60 éves nő holttestére pedig saját udvarán bukkantak rá Tiszakeszin.

A férfi holttestét a szomszédok találták meg, akiknek feltűnt, hogy karácsony óta nem látták az egyedül élő idős áldozatot. Ezt jelentették a rendőrségen, a helyszínre kihívott orvos a halál elsődleges okaként kihűlést állapított meg. Az esettel hatra nőtt Jász-Nagykun-Szolnok megyében azoknak a száma, akiknek a halálát ezen a télen a hideg idő okozta.

Hasonlóan kihűlés áldozatává vált egy 60 éves Tiszakeszin élő asszony, akinek halála kapcsán államigazgatási eljárás indult, a bűncselekmény lehetőségét kizárták.

A legutóbb december 28-án egy 66 éves férfit találtak holtan egy fűtetlen épületben Szolnokon. Advent utolsó hétvégéjén Karcagon halt meg egy 58 éves férfi a házuk udvarán, ahol rosszul lett. December 20-án egy szolnoki hajléktalan kihűlt holttestére találtak rá járókelők a felső-szandai rét lejárójánál, egy nappal később pedig tiszaszentimrei lakásáról szállítottak be a mentősök egy 84 éves férfit a karcagi kórházba kihűlés jeleivel, az idős ember négy nap múlva meghalt. December 22-én Tiszaroffról egy 71 éves asszony került hasonló okból kórházba, ahol az orvosi kezelés ellenére két nappal később meghalt.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kihűléseknél a nagy mértékű alkoholfogyasztás, a rossz szociális háttér a téli időszakban komoly kockázati tényezőt jelent.