Hazahozták a Hégető Honorka haláláért felelős férfit

2011.01.18. 10:34 Módosítva: 2011.01.18. 13:52
Másfél év fogva tartás után Brazíliából hoztak haza egy körözött magyar férfit, aki tíz éve részegen halálos balesetet okozott. A 36 éves D. G.-t is szállító menetrend szerinti járat kedden kora délután szállt le Ferihegyen.
Hégető Honorka
Hégető Honorka

A férfi 2001. június 3-án Alsóörs közelében ittasan vezetett. Autójával kisodródott, betonfalnak ütközött, majd utasával együtt kirepült a járműből. A 30 éves utas, az RTL klub riportere, Hégető Honorka a kórházba szállítás után meghalt.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a repülőtéren, a tavaly augusztus 4-én Rio de Janeiróban elfogott férfi átadásakor elmondta: D. G. 2004-ben hagyta el az országot. Távollétében a Veszprém Megyei Bíróság börtönbüntetésre ítélte.

A két ország között nincs kiadatási egyezmény, és korábban soha nem hoztak haza Brazíliából nemzetközi elfogatóparancs alapján őrizetbe vett magyar állampolgárt.

A férfit, akit müncheni átszállással, megbilincselve hoztak haza a rendőrök, a budapesti Gyorskocsi utcai fogdába vitték, majd szerdán a Veszprém Megyei Bíróság elé állítják, mert ügyében a megyei hatóság halált okozó ittas járművezetés büntette miatt hozott jogerős ítéletet.

D  AS20110118002

Az RTL Klub a fiatalon elhunyt, tehetséges riporter emlékére alapítványt hozott létre, mely évente kiadja a róla elnevezett Hégető Honorka-díjat, amire kisebbségekkel, illetve hátrányos helyzetűekkel foglalkozó televíziós műsorok készítői pályázhatnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport