Újabb gyilkossággal gyanúsítják az anyagyilkost

2011.01.27. 15:05
A két héttel ezelőtti, szombathelyi gyilkosság után most egy másik bűnténnyel is a saját anyját megölő férfit gyanúsítják. Négy éve egy idős boltost öltek meg szintén Szombathelyen, egy garázssori lerakatban. A gyanút a két esetből származó DNS minták indokolják.

Ugyanaz a férfi követhette el a több mint négy évvel ezelőtti szombathelyi, "garázssori gyilkosságként" elhíresült esetet, mint aki két hete édesanyjával végzett a vasi megyeszékhelyen, majd Budapestre menekült.

Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőnöke szerint a gyanút szinte teljes bizonyossággal alátámasztotta a korábbi helyszínről származó és az újabb bűncselekmény után nyert DNS-minta összehasonlítása.

A két bűncselekményt összekapcsolja az elkövetés brutális módja is, amely már a helyszíni szemle során felkeltette a rendőrök gyanúját, ezért kérték az országos bűnügyi szakértői intézettől a minták összehasonlítását.

Az elkövető mindkét esetben különös kegyetlenséggel, több tucat késszúrással ölt, a második esetben egy kalapácsot is használt, amellyel többször is lesújtott áldozata fejére - mondta Halmosi Zsolt.

Több mint négy évvel ezelőtt, 2006 szeptemberében, egy 70 éves férfit, egy garázsbolt tulajdonosát ölték meg, és az elkövetőt annak ellenére sem sikerült elfogni, hogy a bűncselekmény helyszínén rengeteg értékelhető nyomot rögzítettek - közölte Palkó Andrea alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Hónapokon át hiába hallgattak ki tanúkat, hiába tűztek ki nyomravezetői díjakat, semmi nem hozott fordulatot, az ügyet viszont mindezek ellenére nem zárták le, "életben tartották".

Mentősök életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítják azt a szombathelyi férfit 2011. január 21-én a XIV. kerület egyik panziójából, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölte édesanyját
Mentősök életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítják azt a szombathelyi férfit 2011. január 21-én a XIV. kerület egyik panziójából, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megölte édesanyját

Az elkövető anyjának, egy középkorú nőnek a holttestét január 19-én találták meg szombathelyi lakásán. A rendőrség másnap azt nyilatkozta, hogy a nőt 25 éves fia gyilkolta meg, majd Szombathelyről Budapestre menekült.

A rendőrség tájékoztatása szerint az újabb bűncselekmény után a sajtóban közzétett fénykép alapján rendkívül sok értékelhető bejelentés érkezett, ez vezetett a férfi budapesti elfogásához is.

A rendőrség tudott a gyanúsított öngyilkossági szándékáról, ezért elfogását nagy körültekintéssel és a BRFK-val együttműködve kellett megoldani; ennek ellenére a férfi már a rendőrök kiérkezése előtt felvágta az ereit. A férfi már nincs életveszélyben, a tököli rabkórházban kezelik.

A hosszú ideje munka nélkül élő, ezért állandósult pénzzavarral küzdő fiatalember több búcsúlevelet is hagyott hátra, ezek közül az egyiket a rendőrségnek címezte. Ebben a levélben azonban csak édesanyjának megölését ismerte be, a négy évvel ezelőtti gyilkosságról nem írt semmit; azóta a bizonyítékok alapján azzal is meggyanúsították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport